Alvast en Jansen Vastgoed slaan handen in een voor Campus College Meppel

11-09-2019


Woensdag 11 september hebben Alvast en Jansen Vastgoed het contract ondertekent met betrekking tot de College Campus Meppel. Een voormalig kantoorpand moet het huisvestingsprobleem van tientallen internationale studenten oplossen.

11 september was de contractondertekening voor het project tussen directeur Richard de Bruijn van Alvast en Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed op het kantoor van Alvast in Zwolle.

Samen met meerdere partijen, waaronder de gemeente Meppel, werken Alvast en Jansen Vastgoed aan de huisvesting van studenten. Deze studenten studeren aan NHL Stendenschool in Meppel. De opleiding, de internationale Pabo, is erg in trek en er komen veel studenten richting Meppel. Sinds een aantal jaar kampt de gemeente dan ook met de huisvesting van deze internationale studenten.

De studenten zullen gaan wonen in een voormalig kantoor van waterschap Reest & Wieden op industrieterrein Blankenstein. Het kantoor zal worden omgetoverd tot College Campus Meppel. Inmiddels hebben de eerste studenten hun intrek al gemaakt.

Er is ruimte voor 82 studenten. Hiermee is het huisvestingsprobleem voor een groot deel opgelost. Naast individuele woonruimtes zullen er ook gezamenlijke ruimtes in het pand zijn. Onder andere een grote open keuken en een woonkamer behoren tot de gezamenlijke ruimtes.

Het huisvestingsprobleem voor de studenten is mede dankzij de goede samenwerking tussen de verschillende partijen voor een groot deel opgelost.